Odgovorno uživajte u ljetovanju

Preporuke i smjernice za pravilno reagiranje građana i/ili posjetitelja u situacijama u kojima se mogu zateći tijekom ljetnih mjeseci

 

Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske izdalo je preporuke i smjernice za pravilno reagiranje građana i/ili posjetitelja u situacijama u kojima se mogu zateći tijekom ljetnih mjeseci. Cilj je podsjetiti sugrađane na odgovorno i racionalno ponašanje u kontekstu aktivnosti i radnji koje mogu samostalno poduzeti u svrhu pravovremenog i učinkovitog preveniranja eventualne štete i nastajanja mogućih nesretnih okolnosti.

Letak pod nazivom „Odgovorno uživajte u ljetovanju“, koji je kreiran i u engleskoj verziji “Enjoy your vacation responsibly”, sadrži prvenstveno telefonski broj 112 u slučaju pomoći tijekom opasnosti. Upravo pozivom na navedeni broj građani i turisti mogu dobiti brzi odgovor policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe, gorske službe spašavanja i drugih službi i udruga građana uključenih u operativni sustav civilne zaštite koji svakodnevno stoje na raspolaganju i brinu o zaštiti, sigurnosti i žurnom djelovanju kako bi ublažili i spriječili tragične posljedice.

Letak na hrvatskom jeziku možete preuzeti OVDJE.

You can download the leaflet in English HERE.